Blog

Renk Paleti

Yazlık Balkon Dekorasyon Fikirleri

Yazlık Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkonlar, havaların ısınmasıyla birlikte yazın favori mekanları haline geliyor. Oturup bir şeyler içmek, yemek yemek, kitap okumak ya da sevdiklerinizle vakit geçirmek için kullandığınız balkonunuzun dekorasyonu da geçirdiğiniz zamanı çok daha keyifli hale getiriyor. Siz de yazlık balkon dekorasyonu nasıl oluşturulur merak ediyor ve yazlık balkon dekorasyon fikirleri arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Yazlık Balkon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazlık ev balkon dekorasyonu için yeni bir şeyler yapmadan önce aşağıdaki durumları dikkate alabilirsiniz:

● Balkonunuzu düzenlemek ve dekore etmek için satın alacağınız eşyaları balkonunuzun açık ya da kapalı olup olmadığına göre belirleyin. Bazı mobilyalar ve dekoratif objeler fazla güneşe, yağmura maruz kaldığında kısa sürede zarar görüp kullanılamaz hale gelebilir. ● Balkonunuz için masa, sandalye vb. mobilya seçimi yapmadan mutlaka alanınızı ölçün. Küçük bir balkonu mobilyalar ve çeşitli eşyalar ile doldurmak bir süre sonra çok karmaşık bir görünüme neden olabilir. ● Özellikle keyifli yaz akşamlarında balkonunuzda vakit geçireceğiniz için aydınlatmaya önem verin. Tavan aydınlatmasının yanı sıra duvar, masa aydınlatmalarından da yararlanabilirsiniz. ● Balkon dekorasyonu için en çok kullanılan ögelerden biri de bitkiler. Balkonunuz için bitki seçimi yaparken balkonda yetiştirilmeye uygun, bakımı zor olmayan seçeneklere yönelerek her daim canlı görünen bitkilere sahip olabilirsiniz. ● Eğer kapalı bir balkonunuz varsa bir panjur ya da stor perde kullanmak oldukça pratik olacaktır. Böylece balkonun güneş aldığı saatlerde de balkonda rahatça vakit geçirebilirsiniz.

Yazlık Balkon İçin Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

Yazlık ev balkon dekorasyonu oluşturmak isteyenler işe balkon duvarlarını boyayarak başlıyor. Peki, yazlık balkon için duvar boyası ve duvar boyası rengi seçimi nasıl yapılır?

Eğer kapalı bir balkonunuz varsa Filli Boya'nın Filli Boya iç cephe boyaları arasından seçim yapabilir, zengin Filli Boya iç cephe renkleri arasından tarzınıza ve zevkinize uygun renkleri seçebilirsiniz. Eğer açık bir balkonunuz varsa silenebilen ve yıkanabilen Filli Boya Aqualux ürününü seçebilirsiniz.

Eğer kapalı balkonunuz için renkli ve canlı bir balkon dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız Filli Boya'nın Işıltı 150, Masal Pembesi, Göcek Turkuazı ya da Menekşe 175 rengini tercih edebilirsiniz. Modern bir dekorasyon oluşturmak isteyenler Andezit 60, Yudum 30, Bej 35, Haki ya da Brom renklerine yönelebilirsiniz. Bohem bir dekorasyon için doğayı çağrıştıran Kaktüs 95, Tan 145, Koral 95 ve Çakıllı Kum gibi doğal renkleri bir araya getirebilirsiniz. Romantik, naif bir dekorasyon içinse Vanilya, Lavanta, Pudra Kahve, Yudum 220 gibi renklere de göz atabilirsiniz. Açık balkonunuza canlılık katmak içinse 11S, Mor, 35S3, 30S gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

Bahçe Mobilyalarınızı Nasıl Yenileyebilirsiniz?

Balkonlar için de tercih edilebilen bahçe mobilyaları, güneş, yağmur ve diğer dış etkenler nedeniyle zaman içerisinde ilk günkü görünümünden uzaklaşır. Mobilyalarınızın görünümü daha iyi hale getirmek, yenilemek ve yeni bir tarz kazandırmak için Filli Boya'nın birbirinden özel ürünlerinden destek alabilirsiniz. Metal ya da ahşap mobilyalarınızı önce zımparalayarak ardından da temizleyip kurulayarak boyaya hazır hale getirebilirsiniz. Ardından astar uygulayarak boyama aşamasına geçebilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızın metal kısımlarını Filli Boya'nın a href=" https://www.filliboya.com/ilham-veren-fikirler/dis-mekanlarda-metal-boyama-hakkinda-her-sey " target=”blank”> dış mekanlarda metal boyama için kusursuz sonuç veren metal boyaları ile boyayıp yenileyebilirsiniz. Ahşap bahçe mobilyalarınızı ise Filli Boya ahşap boyaları ile boyayıp yenileyebilirsiniz.

Yazlık Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Siz de yazlık ev balkon dekorasyon örnekleri araştırıp balkonunuza hayalinizdeki görünümü vermeye çalışıyorsanız aşağıdaki önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Duvarlarınızı Kullanın

Balkonlar genelllikle bir oda kadar geniş olmadığı için dekorasyonu yansıtmak için kullanacağınız en önemli ögelerden biri duvarlar. Duvarlarınızı boyadıktan sonra çeşitli duvarınıza çeşitli aksesuarlar, çerçeveler, aynalar ve bitkiler asarak dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Bir Tema Oluşturun

Balkonunuzun nasıl görünmesini istersiniz? Paris kafelerini andıran bir balkon mu sizi mutlu eder yoksa yoksa kusursuz sadelikte bir dekorasyon mu? Kararınızı verip balkon mobilyalarından aksesuarlarına, duvar renginden aydınlatmaya tüm dekorasyonu bu temaya uygun şekilde hazırlayabilirsiniz.

Balkonunuzda Neler Yapmak İstediğinizi Hesaba Katın

Balkonda vakit geçirirken en çok neler yaptığınızı hesaba katmak, satın alacağınız mobilya ve aksesuarları belirlemek için size yardımcı olacaktır. Balkonda yemek yemeyi seviyorsanız küçük de olsa bir masa edinmeniz şart. Balkonu daha çok tek başınıza vakit geçirip dinlenmek için kullanıyorsanız sandalyeler ve masa yerine keyifle uzanabileceğiniz bir şezlong ve içeceğinizi, kitabını, mumlarınızı vs. koymak için küçük bir sehpa satın alabilirsiniz.

Sadece Bir Kilim ile Renklendirin

Minimalist ve modern bir dekorasyon oluşturdunuz ama balkonunuz gözünüze çok renksiz mi göründü? Sadece renkli bir kilim ile balkonunuzun dekorasyonunun çok daha özgün ve eğlenceli görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bir Şemsiye Kullanın

Yazın güneşten korunmak için balkon dekorasyonuna bir de renkli bir şemsiye ekleyebilirsiniz. Çizgili bir şemsiye ile balkona nostaljik bir tarz da kazandırabilir, dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz.

Döşemeleri Yenileyin

Balkon döşemesinin klasik görünümü çok daha şık bir hale getirmek için pratik bir şekilde, iç içe geçirilerek takılan ahşap yer döşemelerini ya da balkonunuzun boyutlarına uygun şekilde kestirebileceğiniz çim halıları tercih edebilirsiniz.

Evin Minik Sakinlerini Unutmayın

Balkon dekorasyonu oluştururken de evin minik sakinlerini unutmaz olmaz. Onlarla balkonda keyifli vakit geçirmek için küçük mobilyalar satın alabilir, balkonun bir köşesini sevimli bir çocuk alanına dönüştürebilirsiniz. Mobilyalar için yeriniz yoksa küçük bir köşeyi oyun çitleri ile ayıralabilir, renkli ve desenli minderler ve çeşitli oyuncaklar ile ona özel bir alan yaratabilirsiniz.

Devamını gör.. Gizle..