ÜRÜN GRUPLARI
İnşaat Boyaları
İç Cephe Ürün Grubu
Dış Cephe Ürün Grubu
Sentetik Ürün Grubu
Ahşap Ürün Grubu
Tutkal Ürün Grubu
İnşaat Boyaları Broşürleri
Expert Ürün Grubu
İç Cephe Ürünleri
Dış Cephe Ürünleri
Sentetik Ürün Grubu
Isı Yalıtım Ürünleri
Referanslar
Capatect Yalıtım
Capatect Isı Yalıtım Ürünleri
Capatect Isı Yalıtım Sistemleri
Eko Rehber
Sıkça Sorulan Sorular
Referanslar
Teknik Destek
Yapı Kimyasalları
Su Yalıtım Ürünleri
Hazır Harçlar
Harç Katkıları
Fayans Yapıştırıcılar
Derz Dolgular
Mobilya Boyaları
Mobilya Grubu Hakkında
Vital Hakkında
Ürünler
Kullanım Alanları
Kartelalar
Kalite Belgeleri
Uygulama Sorunları ve Çözümleri
Sanayi Boyaları
Sanayi Grubu Boyaları Hakkında
Ürünler
Pazarlar
Sertifikalar
Uygulama Merkezi
RENKLERİMİZ
Su Bazlı İç Cephe Kartelaları
Alpina Style Renk Kartelaları
Su Bazlı Dış Cephe Kartelaları
Parlak Sentetik Boya Ortak Renk Kartelası
Mobilya Grubu Kartelaları
Sanayi Grubu Kartelaları
Renk Etkisi Kartelaları
Turkuaz Renk Koleksiyonu
RENGİNİ KEŞFET
Renkler ve Parlaklıklar
Renklerin Hissettirdikleri
Renk Akademisi
Filli Boya - Renxmatik
Boya ve Daha Fazlası
Evimle Ben
Filli Boya'dan Renk Etkisi
logo
RENKLENDİRİN
RENK ETKİSİ
EVİMLE BEN
TR
ENGLISH
TÜRKÇE
Filli Boya
Hakkımızda
Bizden Haberler
İnsan Kaynakları
Kalite & Çevre Politikamız
Enerji Politikamız
İş Sağlığı & Güvenliği Politikamız
Kurumsal Sosyal Sorumluluk
Müşteri Memnuniyeti
Filli Boya - Reklamlar
Filli Boya - Basın
Bilgi Toplumu Hizmetleri
İhracat
Filli Boya İletişim
Ürün Grupları
İnşaat Boyaları
Expert Ürün Grubu
Capatect Yalıtım
Yapı Kimyasalları
Mobilya Boyaları
Sanayi Boyaları
Renk Etkisi
Renk Etkisi
İlham Alın
Dış Cephe Örnek Uygulamalar
İç Cephe Örnek Uygulamalar
Desenli Örnek Uygulamalar
Bilgi Servisi
Boya Hakkında
Boya Sözlüğü
Uzman Görüşü
Uygulama Filmleri
Fiyat Listesi
Filli Boya Broşürler
Proje Renklendirme
Boya
En İyi Boya Uygulaması İçin
Dekoratif Boya
En İyi Boya
Duvar Renklerinin Önemi
Uygulamalar
En Yakın Filli Boya Bayisi
En Yakın Filli Boya Mobilya Bayisi
En Yakın Renxmatik Bayisi
Filli Ustam
Renk Danışma
Kolay Boya Hesabı
Ücretsiz Yalıtım Keşif Hizmeti
Mobil Uygulamalar
Enerji Belgesi Online Talep Formu
Bayiler ve Ustalar İçin
Filli Puan Sistemi
Bayi Senet Düzenleme
Bayi Sipariş Girişi
Mobilya Sipariş Girişi
Endustriyel Sipariş Girişi
Bayi Puan Sistemi
Eko Rehber
Isı Yalıtımı (Mantolama)
Isı Yalıtımının (Mantolamanın) Katkısı
Enerji Kimlik Belgesi Hakkında
Capatect Hizmet Ayrıcalıkları
Yalıtımın Püf Noktaları
Sürdürülebilirlik
Yönetmelikler
Bilgi Servisi
Uzman Görüşü
Mobilya ile İlgili Sorulan Sorular
Mobilya ile İlgili Sorulan Sorular
Son Tüketici İçin
Boyası eskiyen mobilyalarımı nasıl yenileyebilirim?
Mobilya boya ve vernikleri profesyonel uygulama ekipmanları ve profesyonel uygulama gerektiren ürünlerdir. Amatör olarak kullanıma uygun değildir. Bu nedenle boyalı veya vernikli mobilyalarınızı yenilemek için üretici mobilya firmalarından yardım almanız gerekmektedir.
Yeni mobilyalar koku yapar mı?
Mobilya boya ve vernikleri kullanılarak boyanan ve verniklenen mobilyalar doğru uygulama şartlarında boyandıktan sonra en az 1 hafta iyi havalandırılan bir ortamda dinlendirilmelidirler. Bu şartlarda üretilmeyen mobilyalar boyama işleminin hemen ardından ev ofis gibi kapalı ortamlara konulur ise bir süre koku yapabilmektedirler. Bu durumla karşılaştığınızda ortamdaki camlar ile mobilyalarınızın kapak, çekmece gibi bölümlerini açarak en az 1 hafta mobilyalarınızın bulunduğu ortamı iyi bir şekilde havalandırınız.
Mobilya boya ve verniklerini kendim uygulayabilir miyim?
Mobilya boya ve vernikleri profesyonel uygulama ekipmanları ve profesyonel uygulama gerektiren ürünlerdir. Amatör olarak kullanıma uygun değildirler. Bu konuda deneyimli kişiler tarafından uygun uygulama şartlarında uygulanmalıdırlar.
Çocuklarımın sağlığı için çocuk odası ve diğer odalardaki mobilyalarda ne tür ürünlerle boyanmış mobilyaları tercih etmeliyim?
Yapılan araştırmalar çocuklarımızın belli bir yaşa gelene kadar eşyaları ağızları ile de tanımaya çalıştıklarını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle yaşam alanlarımızdaki tüm mobilyalarda özellikle çocuk odasındaki mobilyalarda sağlığa zararsız EN 71/3 standardına uygun ürünler kullanılması çok önemlidir. EN 71/3 ağızla teması esas alan ve ağır metal sınırlaması getiren bir Avrupa Birliği standardıdır. Vital Su Bazlı Mobilya Boya ve Vernikleri bu standarda uygundur. Vital ile boyanmış ürünleri Vital Sertifikalı mobilya firmalarından temin edebilirsiniz.
Kurşun nedir boyalardaki kurşunun zararları nelerdir?
Kurşun vücuda girdiğinde atılamayan bir ağır metaldir. Boyalarda bulunan kurşun zamanla insan vücudunda birikerek ciddi sağlık sorunlarına yol açar.( kalp atışlarında düzensizlik, düşükle sonuçlan hamilelikler, çocuklarda boya kısalığı, hafıza ve denge kaybı, konuşma yeteneğinin bozulması gibi) Boya uygulayıcıları ile boyanmış mobilyaların kullanıldığı ortamlarda yaşayan insanlar bu tehlikeye maruz kalırlar. Filli Boya Mobilya Boya ve Vernikleri üretime başlandığı günden bu yana kurşunsuz olarak tüketicilerin hizmetine sunulmuştur.
Profesyoneller İçin
Kuru püskürtme- toz olarak düşme nedir nasıl giderilir?
Boya ve verniğin yüzeye toz şeklinde düşmesidir.Sebep: Uygulama sırasında boya tabancasının (pistole) yüzeyden uzak tutulması ve yüksek basınçta uygulanması, boya, vernik viskozitesinin çok yüksek olması, uygun tiner kullanılmamasıdır.
Çözüm:
Soruna yol açan nedenler dikkate alınmalı, 400–600 numaralı zımpara ile zımparalanarak yeniden bir kat uygulama yapılmalıdır.
Portakallanma nedir nasıl giderilir?
Boya veya verniğin uygulandığı yüzeyde portakal kabuğu görünümünde film yapmasıdır.Sebep: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında aşırı sıcaklık farkı bulunması, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, kalın uygulama yapılmasıdır.
Çözüm:
Soruna yol açan nedenler dikkate alınmalı, yüzeyler 400–600 numaralı zımpara ile zımparalanarak tekrar bir kat uygulama uygun şartlarda yapılmalıdır.
Kaynama nedir nasıl giderilir?
Boya veya vernik uygulanan yüzeyde toplu iğne başı görünümünde delikçikler veya küçük hava kabarcıkları şeklinde yüzey hatalarının oluşması.Sebep: Uygun tiner kullanılmaması, sıcak havalarda çok kalın uygulama yapılması, birinci katın uygulamasından sonra yeterli kuruma süresi verilmeden ikinci katın uygulanması.
Çözüm:
Boya ve vernik uygulamalarında ikinci birinci kat aldıktan ya çok kısa süre sonra (5-10 dakika) ya da en az 5-6 saat sonra uygulanmalı, çok sıcak havalarda boya veya verniğe %3-5 oranında Filli Boya Retarder ilave edilmelidir. Kaynama problemi ile karşılaşılmış yüzeyler soruna yol açan nedenler dikkate alınmalı, bu durumdaki problemli yüzeyler 400-600 no’lu zımpara ile zımparalanarak tekrar bir kat uygulama uygun şatlarda yapılmalıdır.
Krater-küvecik biçimli açılmalar neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Boya ve vernik uygulanmış yüzeylerde krater şeklinde çöküntülerin ve açılmaların olmasıdır.Sebep: Boya uygulanan ortamda silikon esaslı malzeme (pasta-polish) kullanılmış olması, boya ve ya verniğe kompresörden yağ- su karışmış olması, boyanan yüzeyde yağ, ter gibi kirliliklerin bulunmasıdır.
Çözüm:
Boya ve vernik uygulanan ortamda uygulamadan önce ya da sonra pasta-polish işlemi kesinlikle yapılmamalı, Kompresörden boya veya verniğe yağ-su karışması önlenmelidir. Bu durumdaki problemli yüzeylere 400–600 numaralı zımpara ile çok iyi zımpara yapılmalı ve soruna yol açan nedenler dikkate alınarak bir kat daha boya uygulanmalıdır.
Akma ve sarma neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Boyanın dik veya eğimli yüzeylerde akma şeklinde düzgün olmayan bir film oluşturmasıdır.Sebep: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılmasıdır.
Çözüm:
Boya ve vernik viskozitesine dikkat edilmeli, özelikle dik yüzeylere ince katlar halinde uygulama yapılmalı, tabancanın yüzeyden uzaklığı normal tatbikatlarda 20cm, yüksek basınçlı tatbikatlarda 30cm olmalıdır. Bu durumdaki problemli yüzeylere 400–600 numaralı zımpara ile çok iyi zımpara yapılmalı ve soruna yol açan nedenler dikkate alınarak bir kat daha boya uygulanmalıdır.birisi iki kat olarak uygulanabilir.
Zımpara süresinin gecikmesi neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Tatbik edilmiş astar boya ve dolgu verniğinin üretici firma tarafından belirtilmiş süre içinde zımparaya gelmemesi veya tüketici beklentisine göre geç gelmesidir.Sebep: İki komponentli boyalarda üretici firma tarafından belirtilen karışım oranına uyulmamış olması, ortam sıcaklığının çok düşük olması, ahşabın veya ortamın aşırı nemli olması, çok kalın uygulama yapılmış olması, en önemlisi zımparaya gelme süre yönüyle kullanılan ürün veya sistemin tanınmamasıdır.
Çözüm:
Tatbikat öncesi karışım oranları doğru uygulanmalı, aşırı nem ve soğukta tatbikattan kaçınılmalı, çok kalın uygulama yapılmamalıdır. Sistem ve marka seçiminde ise özellikle Poliüretan ve Akrilik sistemlerde kürlenmenin kimyasal reaksiyon ile olması sebebiyle kuruma süresinin uzun olması dolayısıyla bu sistemlerin geç zımparaya geldiği, zımpara süresinin yaz aylarında 6-8 saat, kış aylarında 24-72 saat olduğu, kimyasal yapı gereği normal olan bu sürelerden daha kısa sürede kuruyanların muhtemelen modifiye reçine içerdiği bilinmelidir. Ancak gerçek Poliüretan veya Akrilik vernik veya boyanın zımparaya gelme süresi ortamı ısıtmak suretiyle kısaltılabilir.
Zımpara zorluğu neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Uygulanmış astar veya dolgu verniğinin zımparalanma işleminin tüketici beklentisinden daha geç sert, yorucu, yeterli tozumayı yapmaması veya zımparaya sarmasıdır.Sebep: Astar veya dolgu verniğinin uygulanmasında sertleştiricinin farklı markada, eksik veya fazla kullanılmış olması, normal olan zımparaya gelme süresinden önce veya çok geç zımpara yapılmasıdır.
Çözüm:
Üretici firma tarafından verilen karışım oranlarına hassasiyetle uyulmalı, mutlaka doğru ve aynı marka sertleştirici kullanılmalıdır. Üretici firma tarafından belirlenen süreden çok önce, film henüz sertleşmemişken veya film çok sertleştikten sonra zımpara işleminden kaçınılmalıdır.
Kolay çözme, düşük mar direnci neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Tatbik edilmiş son kat boya veya verniğin normalden daha kolay ve çabuk çizilmesidir.Sebep: Poliüretan veya Akrilik sistemlerde son kat tatbikatında sertleştiricinin eksik kullanılmış olması, kuruma ve/veya kürlenmenin henüz tamamlanmamış olmasıdır.
Çözüm:
Tatbikat esnasında Poliüretan ve Akrilik sistemlerde mutlaka doğru cins ve miktarlarda sertleştirici kullanılmalı, boya veya vernik filmi üretici firma tarafından belirlenen şartlarda ve sürede sertleşeceğinden boyalı veya vernikli yüzeyler belirlenen sürelerden önce fiziki etkilere maruz bırakılmamalıdır.
Yeterli parlaklığın elde edilememesi neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Son kat parlak boya veya verniğin uygulandıktan sonra yüzeyde istenilen parlaklığın, canlılığın elde edilememesidir.Sebep: Ahşabın yüzeyine ve cinsine bağlı olarak yeterli seviyede ve kalitede zemin dolgusunun sağlanmamış olması, son kat boya veya vernik ile zemin dolgusunun uyuşmaması, zemin dolgusunun yeterli sertlik, dolduruculuk ve yayılma özelliklerine sahip olmaması, son kat uygulamalarında kalitesiz ve uygun olmayan tiner kullanılması, yeterli kalınlıkta son kat tatbik edilmemiş olmasıdır.
Çözüm:
Son kat parlak boya veya vernik uygulamadan önce mutlaka yeterli kalitede zemin dolgusu sağlanmalıdır. İyi hazırlanmış yüzeylere son katta kaliteli tiner kullanılarak yeterli film kalınlığında son kat tatbik edilmelidir. Yeterli parlaklığın elde edilmediği yüzeylere 400–600 numaralı zımpara ile pürüz kırılarak ve yukarıdaki sebeplere dikkat edilerek bir kat daha son kat boya veya vernik uygulanmalıdır.
Standart matlığın elde edilememesi neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Tatbik edilen mat/ipek mat son kat boya veya verniğin beklenenden daha mat veya parlak görüntü vermesidir.Sebep: Tatbik edilecek boya veya verniğin kullanılmadan önce çok iyi karıştırılmamış olması, tarif edilen oranlarda sertleştirici veya tiner kullanılmamış olması, tiner kalitesinin uygun olmaması, yeterli kürlenmemiş veya iyi doldurulmamış zeminin emme yapmasıdır.
Çözüm:
Sorunla karşılaşılmış yüzeylere 400–600 numaralı zımpara ile pürüz kırılarak ve yukarıdaki sebeplere dikkat edilerek tekrar boya veya vernik uygulanmalıdır.
Sütleme-beyazlama neden kaynaklanır, nasıl giderilir?
Son kat boya veya vernik uygulamasından sonra yüzeyin buğulu-beyazımsı bir görünüm vermesidir.Sebep: Boya ve vernik uygulamalarının yüksek nemli ortamlarda yapılması, uygun olmayan tiner kullanılmasıdır.
Çözüm:
Yüksek nemli ortamlarda tatbikattan kaçınılmalı, tatbikat mutlaka gerekiyor ise boya veya vernik karışımına %3–5 oranında Filli Boya Retarder ilave edilmeli, mutlaka üretici firma tarafından önerilen tiner kullanılmalıdır. Sorunla karşılaşılmış yüzeylere 400–600 numaralı zımpara ile pürüz kırılarak ve yukarıdaki nedenlere dikkat edilerek tekrar boya veya vernik uygulanmalıdır.
Bilgi Servisi
Boya Hakkında
Boya Sözlüğü
Uzman Görüşü
Sorunlar İçin Etkin Çözüm Paketi
Mobilya ile İlgili Sorulan Sorular
Renkler ile İlgili Sorulan Sorular
Dış Cephe Boyası ile İlgili Sorulan Sorular
Yalıtım ile İlgili Sorulan Sorular
Badana Yaptırmak İçin En Doğru Zaman Nedir?
Şimdi Bahar Temizliğinin Tam Zamanı
Baharda Duvar Temizliği
Bahar Geldi Bahçe Mobilyası Bakımı
Burcunuza Göre En İyi Duvar Rengi
Boya Ustasıyla Görüşürken Aklınızda Bulunsun
Filli Boya Bayii’lerinde Bulabileceğiniz 5 Şahane Ürün
Daha Cesur Tavan Renkleri
Badana Yaptırmadan Önce Ev Nasıl Hazırlanmalı?
Badana Boya Yapmanın Püf Noktaları
Boya Fırçası Seçmenin Püf Noktaları
Rengarenk Kapılar, Renkli Yaşamlar
Binaların Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?
İç Mimarlara Göre Evler İçin En İyi Pembe Tonları
Beklenmedik Renk Kombinasyonları İle İddialı Evler
Filli Ustam’ın Avantajları
Filli Boya Bayii’lerinde Hayatınızı Kolaylaştıracak Ürünler
Boya Badananın En Kolay Hali Filli Ustam
Boyada Ve Boyacıda Aranılan Özellikler Nelerdir?
Eğitimli Boyacılarla İç Mekanlarda Boya Öncesi Hazırlık Aşamaları
Evinizde Hemen Deneyebileceğiniz 5 Boya Rengi Önerisi
Dış Cephesi Rengerank Binalar
Beyaz Bir Mutfak İsteyenlerin Kendilerine Sormaları Gereken 5 Soru
Uzman Boya Ustası Nasıl Bulunur?
Filli Boya Renxmatik Bayileri
Her Bütçeye Uygun Boya Fiyatları
Filli Boya Renk Danışma İle Tüm Sorularınızın Yanıtları Hazır
Badana Sonrası Temizliği Nasıl Yapılır?
Filli Boya Fiyatları Hangi Aralıkta?
Mobilya Grubu Boyaların Kullanım Alanları
Filli Boya Su Yalıtım Ürünleri
Filli Boya Garantili Boya Badana
Renxmatik Bayilerinde Rengini Keşfet
Asla Modası Geçmeyecek Duvar Renkleri
Kendi Boyasını Kendisi Yapmak İsteyenler İçin Rehber
Pencere Çerçeveleri Nasıl Boyanır?
Boya Çeşitleri Arasındaki Farklar
Filli Boya Ahşap Ürün Grubu
Filli Boya Alpina Style Ürün Grubu
Çocuklarda Renk Etkisi
Renklerin Eğitimdeki Önemi
Duvarlarınızı Boyarken İşinizi Kolaylaştıracak 9 Öneri
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?
Filli Boya Mimar Benim Uygulamasıyla Evinizi Saniyeler İçinde Boyayın
Filli Ustam ile Boya Badana İçin Hala Geç Değil!
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?
Filli Boya Turkuaz Koleksiyonu
Ofislerde Renk Seçimi
Bebek Odalarında Renk Kullanımı
Evinizde Pembeye Boyayabileceğiniz Yerler
Filli Boya Turkuaz Koleksiyonu - Selçuklu Turkuazları
Renxmatik Bayilerinde Hayatınızı Renklendirin
Renklerle Dekorasyon Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey
Uygulama Filmleri
Uygulama Filmleri - Ahşap
Uygulama Filmleri - Capaver
Uygulama Filmleri - Dış Cephe
Uygulama Filmleri - İç Cephe
Uygulama Filmleri - Sentetik
Uygulama Filmleri - Isı Yalıtım
Fiyat Listesi
Filli Boya Broşürler
Proje Renklendirme
Boya
En İyi Boya Uygulaması İçin
Dekoratif Boya
En İyi Boya
Duvar Renklerinin Önemi
Duvar Renklerinin Önemi
Duvar Renkleri Nasıl Seçilmeli?
Yaratıcı Oturma Odaları İçin Boya Önerileri
Banyonuzda Renkleri Kullanmaktan Korkmayın
Mutfak Dekorasyonu İçin İştah Açan Renk Seçenekleri
Odanızın Aldığı Işığa Göre Duvar Rengi Önerileri
Her Odada Farklı Duvar Rengi Mümkün Mü?
Mutfaklarınız İçin Rüya Gibi Duvar Renkleri
Size İlham Verecek Yatak Odası Renkleri
Duvar Renkleri Ve Anlamları
Odanızın Rengi Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?
Evinizin Her Köşesi İçin Farklı Bir Duvar Rengi Önerisi
Renk Etkisi İle Renklerin Çalışma Performansına Etkiler
Gökkuşağı Renkleri İle İddialı Evler
Koyu Renk Duvar Boyaları İçin Kullanım Önerileri
Yatak Odanızın Rengi Sizinle İlgili Ne Anlatıyor?
Duvarlarda Metalik Dokular
Bu Yöntemlerle Evinizin Her Odasını Aydınlık ve Havadar Gösterebilirsiniz
Okula Dönüş Zamanı: Eğitim Kurumlarında Hangi Renkler Kullanılmalı?
Hangi Renkler Çocuk Eğitimini Daha Kaliteli Kılar?
Koyu Duvar Renkleri Sizi Korkutmasın
Sağlık Merkezlerinde Renkler Nasıl Kullanılmalı?
Hiperaktif Çocukların Öğreniminde Renk Kullanımı