Blog

Renk Paleti

Duvar Lekelerini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Duvar Lekelerini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

İtiraf edelim: sabahın ilk ışıklarında yansıyan güneşin ilk ışıkları veya yavaş yavaş kararmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan ışığın yansıttığı pürüzsüz duvarların görünümü hepimizi etkiler. Temas etme oranı az gibi görünse de, duvarlar iç ve dış etkenlerden etkilenen alanlardır ve duvarlarınız eğer temizse, eviniz bir adım önde demektir. Bunda şüphesiz temizliğin olduğu kadar doğru boya kullanımının da etkisi vardır.

Duvar lekeleri, her birimizin korktuğu ve sıklıkla karşılaştığı bir durumdur. Çözüm aslında çok pratiktir: doğru lekeyi doğru ürünle temizlerseniz duvar lekelerini hiç olmamış gibi hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Dilerseniz sık karşılaştığımız duvar lekelerini spesifik olarak nasıl ortadan kaldıracağımıza hep birlikte göz atalım.

Duvar Lekelerini Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karbonat, nişasta, limon suyu, sirke gibi duvar lekelerini temizlerken yaygın olarak kullanılan, kimyasal olmayan bazı doğal ürünler vardır. Eğer bunlardan birini kullanmayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken ilk nokta, bu maddelerin sileceğimiz duvara göre çeşitlilik gösterecek olmasıdır. Duvarın lekelerini silme amacıyla boyanıza zarar verirseniz, uzun vadede daha çok zahmete girmiş olacaksınız, bu nedenle bu konu için üretilen özel deterjanlar ve çözeltilerden yardım alırsanız işiniz daha kolay olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise duvarlarınızı temizlerken fazla ıslak bırakmamanız gerektiği. Duvarı “yıkadıktan” sonra kurulamazsanız kalan su, birikme yaparak uzun vadede rutubete neden olabilir, bu nedenle uygulama sonrasında kurulama işlemini yaptığınızdan emin olun.

Yağ, Çay ve Kahve Lekeleri Duvardan Nasıl Çıkar?

Mutfak duvarlarından tanıyor olduğumuz çay, kahve ve yağ lekeleri hem kimyasal hem de ısı kaynaklı lekeler olduğu için çıkarma yöntemleri diğerlerinden biraz daha farklıdır. Sıcak lekeler, duvara sıçradığı anda silindiğinde çıkarması daha kolay olur ancak kuruduktan sonra lekeleri tam olarak çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Yapacağınız her işlemi öncelikli olarak duvarın küçük bir bölümünde denerseniz ortaya çıkan sonuçtan emin olarak hareket etmiş olursunuz. Lekeye müdahale edene kadar kurumuşsa önce ılık suyla lekeyi yumuşatın. Sonrasında krem temizleyiciyi bir süngere damlatın, küçük ve dairesel hareketlerle lekeyi ovaladıktan sonra hafif nemli bir bezle kurulama işlemine geçin. Çay ve kahve lekelerinden bu yöntemle kolayca kurtulacaksınız. Yağ lekeleri yüzeyde daha ağır birikme yapacağından yağ çözücü etkili bir malzeme kullanmanızı öneririz.

Tükenmez Kalem Lekesi Duvardan Nasıl Çıkarılır?

Genelde miniklerin gelişim sürecinde yaratıcılıklarının tavan yaptığına şahit olurken duvarlarımızda bunun göstergesi olarak tükenmez kalem lekeleri görürüz :) Bu durumda öncelikle paniğe kapılsak da tükenmez kalem lekesinin çözümü oldukça basittir. Mürekkep lekesinin antidotu, izopropil alkol adı verilen etken maddedir. Çözelti veya kalem formunda bulabileceğiniz maddeyi lekeye uygulamadan önce eldiven giymeniz önerilir. Sonrasında bir miktar pamuğa alkol damlattıktan sonra lekeli bölgeye yavaşça uygulayın. Lekeyi tamamen çıkarttıktan sonra bölgeyi su ile durulayıp kurutun.

Püf noktası: Ürünü ovalama yerine bastırma tekniği ile uygularsanız, hem duvarınız hasar görmeyecek, hem de leke işleme yapmayacak, pamukta birikerek duvardan ayrılacaktır. Duvara tekrar aynı kat boya uygulayacaksanız, su bazlı, silinme ve sürtünmelere karşı dayanıklı, çatlama ve yıpranma yapmayan Filli Boya Momento Silan ’ı öneririz.

İs, Küf ve Rutubet Lekeleri Duvardan Nasıl Çıkarılır?

Kış aylarında dış cephelerin karşılaştığı soğuk hava koşulları ve bunun sonucu olarak binada oluşan ısı değişimi, yalıtım ve havalandırma problemlerinden kaynaklı rutubet ve küf oluşur. Duvarın suyu hapsetmesiyle meydana gelen rutubet, uzun süre duvarda kalırsa küf oluşumunu beraberinde getirir. Uygulanacak temizleme işlemi de, daha farklı teknikler gerektirir.

Öncelikle antibakteriyel özelliği olduğundan kullanacağınız malzemeye jel çamaşır suyu katmanız, küfün bakteri katmanının temizlenmesi açısından gereklidir. Temizliğe başlamadan önce kuru bir bezle küfün olduğu yüzeyi iyice silin, ardından bölgeye duvar zımparası uygulayın. Sonrasında çamaşır suyunu sprey yardımıyla püskürterek veya bez ile uygulayın. Bölgeyi 10 dakika o şekilde beklettikten sonra kuru bir bezle tekrar silin. Eğer kalıcı bir işlem yapmak istiyorsanız %80 oranında saflaştırılmış alkolü sert kıllı bir fırça ile duvara uygulayın.

Şömine ve baca dumanlarının oluşturduğu is lekeleri için de çözüm oldukça basittir. Aynı zamanda kötü kokuya yol açabilen is lekesinin temizlenmesinde rol alan etken maddeler, benzin ve karbon tetraklorürdür. İşlem sırasında etrafta yanıcı herhangi bir madde olmadığını kontrol ettikten sonra, seçtiğiniz bir tanesini mikrofiber bez yardımıyla lekelerin bulunduğu bölgeye bastırmadan uygularsanız is lekeleri kısa bir sürede kaybolacaktır.

İs, küf ve rutubet, alansal olarak yayılan lekelerdir ve göründüğü alandan daha fazlasını temizlemek gerekir. Temizleme işlemleri bittikten sonra en sağlıklısı, aynı kat boyayı yapmak olacaktır. Aktif Silikon Teknolojisi ile geliştirilmiş maksimum nefes alan, maksimum su itici ve dört mevsim dirençli Filli Boya Aqusto Silan , duvarınıza gerektiği bakımı yaparken aynı zamanda rengin ömrünü uzatacaktır.

Devamını gör.. Gizle..