Blog

Renk Paleti

Salon Duvar Dekorasyonunda 2023 Filli Boya Renk Paleti

Salon Duvar Dekorasyonunda 2023 Filli Boya Renk Paleti

Salonlar, evin çoğunlukla en sık kullanılan, sevdiklerinizle birlikte en sık vakit geçirdiğiniz alanlardır. Farklı tarzlar ve renkler eşliğinde gösterişli hale getirebileceğiniz salonları hem aile bireyleri hem de misafirleriniz için davetkar bir forma sokabilirsiniz. Salon dekorasyonunda fark yaratmanın hem en kolay hem de en şık çözümü ise: duvar rengi ve tasarımlarıdır. Salonun stili ile örtüşen renkler ve yeni nesil duvar uygulamaları ile birlikte son derece şık alanlar oluşturabilir ve bulunduğunuz mekanı güzelleştirebilirsiniz. Filli Boya’nın Yansıt Renk Paleti ‘ndeki renklerden ilham alarak duvarlarınızı yepyeni bir görünüme kavuşturmanız mümkün. Gelin 2023 yılının favorisi olarak duvar dekorasyonu uygulamalarına ve renk kombinasyonlarını nasıl kullanabileceğinize yakından bakalım.

Renkli Duvar Çıtası Uygulaması


Salondaki duvar dekorasyonunu, boya renklerine boyut ve vurgu katmak için yapılabilecek duvar çıta uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirmek mümkün. Salona duvar çıtası uygulayarak ortama derinlik ve boyut kazandırmaya ne dersiniz? Alçı, MDF ve poliüretan gibi farklı malzemelerden hazırlanabilen çıta modelleri, değişik malzeme çeşitlerinin yanı sıra görünüm açısından da birbirinden ayrılır. Salon dekorasyon tarzınız nostaljik ve romantik mobilya & aksesuarlardan oluşuyorsa bunları desteklemek için farklı motifler ile tasarlanmış dekor çıta uygulamaları yapabilirsiniz. Doğadan ilham alan çiçek, yaprak gibi desenlerin ya da çeşitli geometrik formların yer aldığı motiflere sahip duvar çıtaları salonlara hareket katmak için ideal. Duvar çıta modelleri, mekanın ve duvarın genişliğine bağlı olarak farklı geometrik formlarda tasarlanabilir. Yatay, dikdörtgen, kare, üçgen, veya beşgen formlardaki çıtalar salonlara modern bir görünüm kazandırır. Duvar dekor çıtaları tek bir duvarda da bir araya getirilebilir. Eğer geniş bir duvarınız varsa duvarın üst ve alt kısımlarını farklı formlardaki çıtalar ile zenginleştirmeniz mümkün.

Duvar dekoru için en önemli etmenlerden biri de seçilecek boya rengidir. Mekanınız için uygun renkteki duvar boyasını seçtikten sonra duvar çıtanızı da aynı renge boyayabilirsiniz. Ya da duvar çıtasını duvar boyanız ile kontrast oluşturacak farklı bir renkte seçebilirsiniz. Bohem ve eklektik bir stil yakalamak için çıtaları Kozmik 155 mavisi veya Kaktüs 20 yeşiline boyayabilirsiniz. Salonunuza sarı ve kahverengi gibi objeler koyarak mekanın enerjisini artırabilirsiniz. Dilerseniz duvar çıtası çeşitlerini duvarda bir çerçeve gibi kullanmak için çıtayı ve bulunduğu alanı farklı bir renk ile vurgulayabilirsiniz. Açık renkli bir duvar boyanız varsa çıtaları Kaktüs 20 veya Kozmik 155 renklerinde boyayarak kontrast yaratıp salonun görünümünü bir anda değiştirebilirsiniz.

Tek Duvar Boyama

Tek duvar boyama işlemi, genellikle farklı renklerle bir dekorasyon ögesini vurgulamak, kontrast veya ritim oluşturmak için kullanılır. Bu uygulama ile odanın dekorasyon tarzını öne çıkararak stilini çarpıcı hale getirebilirsiniz. Tek duvar boyama ile odanın görüntüsünü ve odak noktasını kolayca değiştirebilir, hatta odadaki bir kusurun daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Salon dekorasyonunuz için hızlı ve az çaba gerektiren bir yöntem arıyorsanız tek duvar boyamayla modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Salondaki mobilyalara güçlü bir arka plan oluşturmak veya niş/kiriş gibi öne çıkan alanları vurgulamak için de tek duvar boyama işlemini kullanabilirsiniz. Trendlere uygun bir salon yaratmak için Koral 95'in koyu bordo renginden yararlanmanız mümkün. Şömineler, büyük mobilyalar, bitkiler veya tablolar bu dekorda kullanılabilecek en iyi unsurlardır. Odanın farklı bir odak noktası yoksa gözler doğal olarak tek duvar boyama işleminin gerçekleştiği alana yönelir. Bohem bir stil peşindeyseniz okyanusun derinliğini yansıtan Kozmik 155 mavisi salonunuz için iyi bir seçim olabilir. Tek duvar boyama işlemini tüm duvara uygulamak yerine şeritler halinde de gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, salon duvarını yatayda ikiye bölerek duvarın üst veya alt kısmını farklı renklerle zenginleştirebilirsiniz. Özellikle dar bir mekanda koyu renkler uygulamak istiyorsanız, yatayda alt duvarda uygulayacağınız koyu renkler mekanın derinliğini arttıracaktır.

Ahşap Panel Uygulama


Ahşap panel, bir alanda hem tavan hem de duvara uygulanabilen ve yaşam alanına göre kişiselleştirilebilen bir panel türü olarak bilinir. Paneller kullanmak istediğiniz alana göre kolayca şekillendirilebilir. Ahşap panelleri salonlarda yatay veya dikey olarak uygulayabilirsiniz. Ahşap panellerin üretiminde Ayous ağacı, gürgen, iriko, çam ve meşe gibi farklı türde masifler tercih edilebilir.

Ahşap panellerle salonda sade ve şık bir hava oluşturmak istiyorsanız bunları belirli bölgelerde de kullanabilirsiniz. Örneğin, tek duvarın tümünde veya sadece alt bölümünde kullanabilirsiniz. Bu sayede uygulama yaptığınız alanda geniş bir görünüm elde edebilirsiniz. Ahşap panel modelleri tüm iç mekanlarda dekoratif ya da akustik amaçlı olarak kullanılabilir. Ayrıca bu paneller, salonunuza doku ve şıklık kazandırır. Salonunuzda nostaljik dekorasyon stili peşindeyseniz Kıvılcım turuncusunu duvarınızda kullanabilir ve bunu ahşap panelle eşleştirebilirsiniz. Sıcak bir renk olan Kıvılcım 230'un ahşap malzeme ile birlikteliği özellikle kız çocuk odası veya mutfaklara enerji katacaktır.

Renk Bloklama


Son dönemlerde hayatımıza giren kavramlardan biri de renk bloklama. Renk bloklama, kısaca duvarınızda farklı renkler arasında uyum yakalamak olarak tanımlanabilir. Salonunuza sofistike bir görünüm kazandırmak ve dikkat çekici bir değişiklik yapmak için renk bloklama trendini tercih edebilirsiniz. Salon duvarlarınızı renklendirmenin en kolay yöntemlerinden biri, renk bloklamadır. Kısmi boyama olarak da bilinen bu uygulama sayesinde bir duvarda veya tavanda alanlar seçebilir, istediğiniz şekilleri ve ana duvar renginden farklı renkleri kullanarak duvarlarınızı vurgulayabilirsiniz.

Şekiller, çizgiler, kareler veya daireler ya da bunların birkaçını seçerek renk bloklama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Geometrik şekiller kadar amorf, soyut desenler de renk bloklama modasında yaygın olarak tercih ediliyor. Renk bloklama için kendinize bir renk paleti seçerek işe başlayın. Eğer renk bloklamayı ilk kez deneyecekseniz sadece iki renk kullanabilirsiniz. Bu renklerden birini koyu diğeri açık renklerden seçebilirsiniz. Koral 95 bordosu ve nötr Bej 35 rengi ile salonunuzda vintage rüzgarları estirebilir, bu eşleştirmeyi hasır objeler, eskitilmiş antika eşyalar ve büyük formlu koltuklarla tamamlayabilirsiniz. Birden fazla renk tonu kullanmak istediğinizde şekilleri üst üste kullanmanız da mümkün. Yine salonunuza ekleyeceğiz taze çiçeklerle renk bloklama uygulamanızı daha vurgulayıcı hale getirebilirsiniz.

Siz de salon dekorasyonunda farklı teknikler denemek istiyorsanız yukarıdaki uygulamalara göz atarak favorinizi belirleyebilir, Filli Boya'nın Yansıt Renk Paleti içerisindeki renklerle salonunuza yeni nesil işlemlerle şık dokunuşlar kazandırabilirsiniz.

Devamını gör.. Gizle..