Blog

Renk Paleti

2023 Dekorasyon Trendleri

2023 Dekorasyon Trendleri

Yoğun bir günün ardından huzur bulacağınız ve her detayıyla size iyi hissettiren bir ev gibisi var mı? Tarzınızı yansıtan ve güncel trendleri yakalayan bir ev dekorasyonu için ufak dokunuşlar yeterli olabilir. Siz de trendlerden ilham alarak yaşam alanınıza bambaşka bir hava kazandırmak istiyorsanız şimdi tam zamanı! Peki, 2023 dekorasyon trendleri neler? Gelin, 2023 dekorasyon trendleri arasından öne çıkanları yakından inceleyelim.

Doğanın Esintileri Evlere Taşınmaya Devam Ediyor

2023 ev dekorasyon trendleri ile doğanın esintileri evlere taşınarak dekorasyonda önemini arttırmaya devam edecek. Problemlere sürdürülebilir çözümler sunmak adına doğayı taklit etme sanatı olarak da bilinen biyomimikri, günümüzde mimariden endüstriyel tasarıma, tekstilden teknolojiye kadar pek çok alanda kendine yer buluyor. Siz de doğadan ilham alan ve çevre dostu bir dekorasyon için evinizde bitkilere bolca yer açabilir, doğal malzemeleri tercih edebilirsiniz. Ahşap, bambu gibi doğal malzemelerin yeşil duvar boyaları ile uyumundan faydalanarak, evinizdeki doğa etkisini arttırın. Yeşil duvar boyalarından 2023 Yılın Renk Paleti'nde yer alan Kaktüs 20 ile yatak odası veya salonunuza doğa esintisini taşıyın.

İddialı Görünüme Sahip Koyu Tonlar Yükselişte

Trend analistlerine göre yeni moda ev dekorasyonu için koyu renk paletiyle oluşturulmuş dramatik atmosferler öne çıkıyor. Kadife dokular ve koyu kahve tonlarında duvarlarıyla ‘moody' olarak da bilinen dekorasyon tarzı, ihtişamlı görünümleri beraberinde getiriyor. Filli Boya iç cephe duvar boyaları arasında bulunan Tan 270 ve Hasır 360 gibi renkleri duvarlarınızda dramatik bir görünüm yaratmak için tercih edebilirsiniz. Yılın trendlerindeki koyu renklerden kırmızı ve lacivert ise 2023 yılında yükselişte olacak. Koral 95 ve Kozmik 155 ile kırmızı ve mavilerin iddialı tonlarını evinizle buluşturun. Mobilya ve aksesuar seçiminde ise bu renklerin bej ve griler ile kombinleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz.

Rafine Stiller Ön Planda

Minimalist yaşam tarzı, ev dekorasyonuna rafine bir bakış açısı kazandırıyor. Her geçen yıl giderek daha fazla insan, evlerinde fazlalıklardan arındırılmış basit bir yaşamı ve yalın bir dekorasyonu tercih ediyor. Siz de evinizde az sayıda mobilya ve aksesuar kullanarak minimal bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Rafine ev dekorasyonu için açık renklere, bolca gün ışığına, doğal malzemelerle üretilen mobilya ve aksesuarlara, yalın ve işlevsel tasarımlara öncelik verebilirsiniz.


Organik Dokular Yükselişte

Organik dokular önümüzdeki yıllarda hiç olmadığı kadar fazla kullanılacağa benziyor. Ahşap, taş, bambu, seramik ve mantar gibi organik yüzeyler mutfak ve banyo gibi ıslak alanları şekillendiriyor. Abartısız bir estetikle şekillendirilmiş organik tasarımlar, 2023'te daha çok karşımıza çıkacak. Jüt halılar ve hasır aydınlatmalar da bu dokulara eşlik eden iç mekan objeleri arasında. Banyo ve mutfak dekorasyonunda ise ilhamını kum, taş ve toprak renklerinden alan natürel bir renk paleti ile mermer yüzeyler son derece revaçta.

Wellness Trendi Evlerde

Sağlıklı yaşam isteği ile birlikte popülarite kazanan ve artık modası asla geçmeyen wellness, şimdi ev dekorasyonuna da da sıçrıyor. Özellikle banyolarda bir SPA ortamı yaratan bu trend, evin diğer alanlarına da yayılmış durumda. İçinde iyi hissettiren mekanlar yaratabilmek için duyulara hitap eden wellness renkleri tercih edebilirsiniz. Filli Boya iç cephe boyaları renklerinden Kozmik 115 , Andezit 25 ve Sis Bulutu duvar renklerinden banyo karolarınızla uyumlu ikili kombinler oluşturarak banyolarınızda SPA benzeri dinginliği yaratın. Wellness trendi içerisindeki detaylar ise dingin bir renk paletinin yanında, mekanın enerjisini yükselten koku, mum ve tütsülerden oluşuyor. Doğru aydınlatma unsurları ve bedeninizi sarıp sarmalayan formlar da bu trendin evlere yansıyan diğer ayrıntılarından.

Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Revaçta

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları da son zamanların dekorasyon trendlerini şekillendiriyor. İnsan sağlığı esas alınarak üretilen duvar boyaları, hem sizin hem de ailenizin sağlığına duyarlı yapıları ile öne çıkıyor. Ürünler, iç mekanların hava kalitesini yükselterek daha hijyenik bir yaşam alanı vadediyor. Evinizde Momento Life Sağlığa Duyarlı Boyalar kullanarak evinize özel çözümler sunan ve nefes alan mekanlar oluşturabilirsiniz.

Siz de yaşam alanlarınızda 2023 dekorasyon trendlerine yer vererek evinize yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Duvarlarınızı yenilemek için Filli Boya 2023 Renk Paleti içerisindeki renklerden ilham alabilirsiniz. Trend renkleri evinize taşımadan önce deneyerek karar vermek için yılın renk paleti renklerinden oluşan 6'lı İlham Paketi ‘ni tercih edebilirsiniz. 6'lı İlham Paketi'nin deneme boy boya ve uygulama seti ile önce deneyin, sonra karar verin.

Devamını gör.. Gizle..